Tillgänglighetsredogörelse för externa webbplatser i Göteborgs Stad 

Som vi tidigare har berättat börjar det bli dags att jobba lite extra med tillgängligheten på våra webbplatser. En sak som vi ska göra, enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, är att ta fram tillgänglighetsredogörelser för våra webbplatser. 

Externa webbplatser utanför goteborg.se

När det gäller goteborg.se (inklusive enhetssidorna) så fixar vi på webbstrategiska och intraservice redogörelsen. Har ni andra webbplatser ska ni själva ta fram en tillgänglighetsredogörelse, för respektive kanal. 

Det finns olika sätt att inventera tillgängligheten på webbplatsen. Du kan göra manuella granskningar, använda automatiska granskningsverktyg samt göra användningstester. 

Erbjudande från webbstrategiska – granska med Siteimprove

Om ni har en extern webbplats, kan ni under en begränsad period få tillgång till verktyget Siteimprove

Så här beställer du tillgång till Siteimprove för granskning av tillgängligheten på er webbplats

Planera in tid för granskningen

Eftersom ni får tillgång under en begränsad period är det viktigt att ni planerar in när ni ska göra granskningen och avsätter tid för detta. Om det inte finns plats direkt så lägger vi er webbplats på kö. 

Några bolag och förvaltningar har redan börjat använda Siteimprove i sitt arbete med tillgänglighetsredogörelsen. Älvstranden Utveckling AB var först ut, vilket Monica Skorupa berättade om på den senaste EDKA-nätverksträffen.

Lycka till med arbetet, så hörs vi!

/Andreas och Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *