Nu testar vi strukturen på goteborg.se (igen)

Vårt nya navigeringskoncept höll inte hela vägen. Nu skruvar vi på antalet huvudingångar och testar våra ändringar i ett nytt strukturtest.

När vi i juni lanserade en ny version av goteborg.se gjorde vi även om strukturen på webbplatsen. Från att ha haft 10 huvudingångar ökade vi till 30 stycken. Tanken var att göra huvudingångarna konkretare eftersom vi under flera år fått synpunkter på att det var svårt att förstå vad som dolde sig bakom namnen på våra tio huvudingångar.

I de strukturtester vi gjorde för vårt nya navigeringskoncept såg vi att vi inte riktigt kom hela vägen fram i vårt nya koncept. Framförallt fick vi dåliga resultat i de delar som gällde stöd till familj, barn och ungdom och socialtjänstfrågor.

Därför har vi, inspirerade av Malmö stad, gjort en ny ingång som vi kallar Social- och familjefrågor. Vår förhoppning är att det ska bli enklare att hitta till Göteborgs Stads service och information om bland annat familjestöd, anhörigstöd, ekonomiskt bistånd och hemlöshet.

Dessutom har vi fått synpunkter på att 30 huvudingångar var i mastigaste laget. Därför har vi, i dialog med Funka, tagit ett steg tillbaka och återinfört våra gamla ingångar Förskola och utbildning och Kultur och fritid. Enda skillnaden är att nu ingår även bibliotek i Kultur och fritid.

Givetvis vill vi testa de här förändringarna innan vi genomför dem på goteborg.se. Därför gör vi nu ett strukturtest. Vi återkommer med resultaten i ett kommande blogginlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *