Kalendariet börjar ta form

Kollage som illustrerar kalendariet

Nu börjar det bli verklighet! Spännande, hektiskt och lite läskig fas i projektet när saker och ting kommer på plats. Här kommer en liten uppdatering om vad som händer i projektet just nu.

Inmatningsgränssnittet är produktionssatt. Vi stötte på några komplikationer i acceptanstesterna som skapade några dagar av nagelbitande, men allt rättades till och funkar som det ska. Acceptanstester är när vi kör igenom alla funktioner för att se att de gör det de ska. Vi testar också vad som händer om man gör ”fel” som handläggare och hur man får hjälp att ta sig vidare.

Kulturförvaltningen i staden har många sommaraktiviteter så de kommer att vara pilotförvaltning för att börja mata in. Det centrala kalendariet, som vi kallar det som göteborgarna kommer möta, lanseras först senare så det blir ett litet glapp i inmatning och att faktiskt kunna se hur det ser ut. Men det rör sig inte om många veckor så vi hoppas det funkar ändå. Vi debatterade fram och tillbaka om att ha en betaversion, vilket hade varit intressant och lärorikt men tar tid och pengar som just nu inte finns. Det är en lärdom jag tar med mig i framtida projekt, att planera in för en beta för andras erfarenheter talar för att man har mycket att vinna på det.

I övrigt jobbar vi vidare med att sprida kännedom och förankra att vi nu snart har ett nytt verktyg i staden för att presentera våra publika aktiviteter. Vi har jobbat med avgränsningar ihop med referensgruppen och styrgruppen. I princip ska eller kan allt som staden står bakom på något sätt vara med i kalendariet. Just nu kan dock endast anställda i staden mata in, men i framtiden ser vi möjligheter att bygga ett gränssnitt utåt mot våra föreningar och arrangörer som får olika typer av bidrag.

När ska då kalendariet finnas på plats? Någon gång i maj släpper vi det på adressen kalendarium.goteborg.se. Lagom till sommaren och allt som händer när Göteborg är som härligast alltså 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *