Hur webblogg.goteborg.se hanterar dina personuppgifter

Med anledning av dataskyddsförordningen, DSF / GDPR, som 25 maj  2018 ersätter personuppgiftslagen, PuL,  vill vi på detta sätt berätta för dig som prenumererar på våra blogginlägg hur vi hanterar de personuppgifter som finns just här.

 

Alla prenumeranter finns med i en lista

Dina personuppgifter lagras automatiskt i prenumerationsvyn här i wordpress. Du har, förhoppningsvis själv anmält dig som prenumerant genom att fylla ditt namn och din e-postadress på bloggens startsida. I och med det har du godkänt att få e-post med länk till nya blogginlägg. Vi använder inte dina personuppgifter till något annat. Vi lämnar inte ut uppgifterna till någon.

De personuppgifter som eventuellt syns utåt är de vi själva eller du själv kanske skriver i inlägg eller kommentarer.

 

Ändra eller radera dina personuppgifter i bloggen

Om och när du inte längre vill prenumerera på våra blogginlägg avanmäler du dig som prenumerant. Då ändras status från ”bekräftat” till ”prenumeration upphörd” i listan på prenumeranter i bloggen. Än så länge måste du själv höra av dig till oss om vill att vi ska radera dina personuppgifter från prenumerantlistan här i webblogg.goteborg.se.

Om du vill ändra eller radera ditt namn och din e-postadress här i bloggen,  mejlar du till support.digitalakanaler@goteborg.se

 

Läs om hur kommunen hanterar personuppgifter

goteborg.se finns en generell beskrivning av hur Göteborgs Stad hanterar personuppgifter. Den kan vara bra att känna till. Den gäller alla förvaltningar och bolag, anställda och medborgare. Läs den gärna. Hänvisa dit om du får frågor om hur kommunen hanterar personuppgifter med anledning av den nya lagen.

Här är sidan: goteborg.se/dinapersonuppgifter

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *