Hundratals nya smarta och vackra sidor på goteborg.se – Jippee!!

Vi börjar närma oss målet för arbetet med att presentera verksamheternas egna sidor på ett smart och modernt sätt med det vi kallar Enhetssida 2.0. Tack alla webbredaktörer i staden för ett gott arbete och en viktig insats för medborgarna.

Ett fantastiskt arbete har pågått och pågår fortfarande, där webbredaktörer runt om i staden slitit hårt för att få klart de nya fina sidorna innan deadline 31 mars. Och idag, torsdag 31 mars,  är det cirka 500 enhetssidor som är publicerade och klara. Fantastiskt roligt! Sidorna är tillgängliga, snygga, funktionella, mobilanpassade och enkla att administrera. Vi får mycket positiv respons både externt och internt.

2016-03-31 14-34-14

Några sidor är inte alls klara och det beror på att det fortfarande behövs en del samordning så innehållet presenteras på likvärdigt sätt och på rätt ställe. Ibland kanske det inte behövs någon enhetssida utan att innehållet ska finnas i kategoristrukturen på goteborg.se. Förvaltningarnas sidor publiceras inte som enhetssidor utan kommer att finnas under Kommun och Politik och på goteborg.se.

De nya enhetssidorna innebär bland annat att vi nu kan presentera:

  • Sidor baserade på besökarnas behov – tydligare och mer konsekvent för medborgaren = bättre service
  • Mer tillgängligt framförallt mobilanpassat
  • Mer tilltalande
  • Ökade möjligheter för verksamheterna att presentera sin specifika information – egen webbplats
  • Enkel att använda för redaktörerna och verksamheterna – superenkelt att uppdatera
  • Smart administration även centralt. Bland annat genom att kunna göra förändringar som slår igenom på alla grundskolor till exempel.

Vi har tidigare beskrivit här i bloggen hur vi tog reda på vilken information som skulle finnas på de olika typerna av enhetssidor.

 

Exempel på några av de nya sidorna:

 

1 kommentar


  1. I like what you guys are usually up too. This kind of clever work and exposure! Keep up the amazing works guys I’ve added you guys to my blogroll. abaedekeckae

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *